Susret sa Papom Franjom

papa sarajevoVelik broj vjernika naše župe prisustvovao je dolasku poglavara katoličke crkve, pape Franje, u Sarajevu 6.6.2015. Iz naše župe prema Sarajevu uputila su se dva autobusa. U nastavku vam donosimo dojam i svjedočanstvo jedne putnice kao i galeriju fotografija što su fotografirali i prikupili naši mladi hodočasnici.

“Na stadionu je počeo program pun pjesme i plesa. Sam dolazak dragog pape Franje na stadion je bio nezaboravan i veličanstven prizor, prepun emocija. Nas preko 65 tisuća u glas govorimo “Mir vama” i “Papa mi te volimo”!
Riječi iz drugog čitanja Kol.3. 12-15 ” I mir Kristov neka upravlja srcima vašim, mir na koji ste i pozvani u jednom tijelu. I budite zahvalni.! ” su poruka koju papa govori nama, Sarajevu, Bosni i Hercegovini te cijelom svijetu. Ostavlja nam poruku “Mir vama”, mir koji nam uspostavlja zajedništvo sa Isusom Kristom.
Pomalo crveni od sunca, iscrpljeni, ali ispunjenog i radosnog srca, krećemo svojim domovima. Nismo isti. Duboko u srcu nam se usadila papina poruka koju sa radošću nosimo svima onima koji nisu mogli prisustvovati ovom veličanstvenom događaju. Zahvalni smo Gospodinu za ovaj nezaboravan dan! MIR VAMA!”

Galerija slika