Predstavljanje Marijine legije

U našoj župi predstavili su se članovi Marijine legije te su pozvali sve vjernike koji žele da se pridruže u njihovom vrijednom radu u župi. O samoj organizaciji i pokretu Legio Mariae govorila je Darija Jajčević, a uz nju su svjedočili, kako im je Marijina legija promijenila živote, Matija Kovač i Zoran Sučec koji je predsjednik prezidija u našoj župi. Župnik Josip Karas na kraju je pohvalio rad legionara i također sve pozvao da se uključe u rad župe i zajednice.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na sastanak koji se održava srijedom u 19.40h u župnoj kući u podrumu.

Također pozivamo i mlade koje vodi predsjednica Darija Jajčević, a sastanak se održava nedjeljom u 20.10h u istom prostoru. Sve oni koji ne žele ili nisu u mogućnosti biti djelatni članovi pozivamo da postanu pomoćni članovi kako bi pratili rad naše zajednice legijskim molitvama. Svi zainteresirani mogu se javiti poslije svete mise ili danima kada su sastanci. Možete se javiti i na župni e-mail, a također smo otvoreni za sva pitanja.

Molitva, sakramenti, vjera, navještaj i zajedništvo – sve to možete pronaći u Marijinoj legiji.

Više o Marijinoj legiji pročitajte ovdje !!!

Pape o Marijinoj legiji:

Papa Pio XI.

“Tomu lijepom i svetom djelu – Marijinoj legiji – podjeljujemo svoj blagoslov. Njezino ime govori samo za sebe. Lik Marije Bezgrješne na njezinu stijegu oslikava uzvišene i svete stvari.”

16. rujna 1933.

Papa Pio XII.

“Zato je najprikladnije da Marijini legionari sada prime riječi zahvale priznanja za učinjeno dobro, a i riječi poticaja da sa sve većim žarom ustraju u svojoj velikodušnoj suradnji s Crkvom u njezinu poslanju što joj ga je povjerio Bog: da sve ljude privede pod vrhovništvo Krista, koji je Put, Istina i Život.”

22. srpnja 1953.

Papa Sveti Ivan XXIII.

“Marijina legija pokazuje pravo lice Katoličke crkve!”

13. srpnja 1960. godine

Papa Blaženi Pavao VI.

“Prepoznavši u BDM uzor, vodilju, radost i potporu svim svojim članovima, Marijina legija svojim uvjerljivim djelovanjem pomaže da razumijemo koliko apostolat svoje nadahnuće mora crpiti od nje, koja je svijetu dala Krista te je s njime bila tako blisko sjedinjena u djelu otkupljenja.”

6. siječnja 1965.

Papa Sveti Ivan Pavao II. (bio i član, predsjednik ogranka mladih Marijine legije prije nego je zaređen)

“Apostolski rad za svoje rođenje i rad računa na nju koja je rodila Krista, začetog po Duhu Svetomu. Tamo gdje je Majka ondje je i Sin. Kada se tko udalji od majke, prije ili poslije udaljiti će se i od Sina. Nije čudo to što danas u različitim dijelovima sekulariziranog društva primjećujemo posvemašnju krizu vjere u Boga, koja je izravna posljedica opadanja pobožnosti prema Djevičanskoj Majci.” Vaša Legija jedan je od onih pokreta koji se širenjem ili ponovnim buđenjem pobožnosti prema Mariji osjećaju osobno predani širenju i rađanju te vjere. Zato će Legija uvijek biti kadra dati sve od sebe kako bi preko ljubavi prema Majci, Sin, koje je Put Istina i Život svakoga čovjeka bio poznatiji i ljubljeniji.

30. listopada 1982.

Naš biskup Vlado Košić u nagovoru povodom osnivanja komicija u Petrinji.
“Ovo djelo Marijine legije se širi da bi se utvrdili vjernici, posebno u molitvi sv. Krunice, zatim u zajedništvu, da bi osobito njegovali bračni i obiteljski život, velikodušno primajući brojnu djecu, da bi pomagali bolesne, obilazili starije i nemoćne i da bi u svojim župnim zajednicama, gdje živite i radite, bili svjetlo i putokaz molitvenog i dubokog kršćanskog života“.

15. svibnja. 2017.