Polnoćka u župi

Kao i prethodnih godina, i ove je godine u našoj župi proslavljena svečana Misa Polnoćka. U prepunoj župnoj dvorani svečano euharistijsko misno slavlje u ponoć predvodio je naš župnik uz koncelebraciju don Ive Borića, a oltar je posluživao trajni đakon Vjekoslav Uvalić.
Prigodnu propovijed župnik je započeo mislima: “Što je za nas Božić? U svemu ovome što nam nudi današnji svijet teško je susresti pravoga Božića.” Naglasio je i da Božić nije ideja, bajka ili zabavni program. On je nešto puno više – dolazak Spasitelja svijeta.

Na koncu propovijedi, župnik je nazočnima zaželio sretan i blagoslovljen Božić.
Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uveličao je župni zbor pod ravnanjem Ilije Uvalića, a sv. Misi bili su nazočni i naši ministranti.
Prije završnog blagoslova, župnik je pozdravio narod, čestitao im na dolascima na svete mise zornice tijekom adventa, zahvalio je svima koji su pomagali oko organizacije i priprema oko samoga blagdana Božića te je još jednom zaželio čestit i blagoslovljen Božić svim župljanima i gostima. Poslije misnoga slavlja uslijedilo je međusobno čestitanje i druženje uz čaj i kuhano vino ispred župne dvorane te pjesmu našeg župnog zbora.
Osim Mise polnoćke u župnoj dvorani, slavljena je i svečana sveta misa u 20h u kapeli sv. Jakova u Mošćenici.

Fotogalerija polnoćka 2017.