Proslavljeno Bogojavljanje u našu župi

Na svetkovinu Bogojavljenja, danas 6. siječnja, don Ivo Borić predvodio je svečano misno slavlje. U koncelebraciji je bio naš župnik vlč. Damir Ceković, a slavlje su uveličali i naši ministranti te mješoviti župni zbor koji je sve pratio pjesmom.

Odmah na početku don Ivo se zahvalio župniku na pozivu te rekao kako mu je čast da će biti prevoditelj današnjeg svetog misnog slavlja i blagoslova župne kuće.

U svojoj propovijedi osvrnuo se na tri kralja koja su posjetila maloga Isusa te rekao kako smo i mi danas slični tim kraljevima, jer smo donijeli svoje srce da ga predamo Gospodinu. Dodao je kako bi želio da svi surađujemo u zajedništvu, te da ne izgubimo radost i osmjeh makar nam je život ponekad težak i trnovit. Na kraju propovijedi je rekao da pokušamo unijeti u svoj život Emanuela, odnosno da Gospodin uvijek bude s nama.

Nakon svete mise obratio se i naš župnik te pozvao na ljubav i zajedništvo među kršćanima te dodao da moramo pokazati kako nam je stalo do istine koja mora biti na prvom mjestu, a to je Isus Krist!

Na kraju je bio blagoslov župne kuće na koji su bili pozvani svi prisutni, a nakon toga i na zajedničku okrjepu.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.