Treći dan trodnevnice

Današnju Svetu Misu također je predvodio naš župnik u kojoj smo primili novog člana u zajednicu. Propovijedao je trajni đakon Danijel Milan Jurić u kojoj je rekao:
“U svom životu uvijek tražimo Boga i uvijek ga trebamo tražiti. Glavna misao dana jest sam Bog. Teško je govoriti o Bogu.
Bog je toliko blizu i više nego što mislimo. Nismo svjesni Njegove blizine. Sv. Augustin je rekao da tražimo Boga u dubini svoje duše a Sv. Toma Akvinski je rekao da je Bog svuda oko nas. A odgovor o smislu života možemo dobiti i u današnjim čitanjima. Spominje se pojam ispraznosti gdje sam propovjednik traži smisao života te je spomenuo stalno traganje za Bogom. I to se do danas nije promijenilo. Svi tražimo smisao. Sve je isprazno ako nema smisla. Kada jednom krenemo u vječni život ne nosimo ništa materijalno, nego samo dušu koja mora biti ispunjena spoznanjem o Bogu. Psalam nam govori o prolaznosti. Bog nam daje veselje ali moramo otvoriti oči naše duše, te stalno moramo težiti upoznati volju Gospodnju te s njom živjeti. Uvijek moramo čistiti zle misli i boriti se s njima. Isus Krist nas usmjerava na Boga i govori o razlogu našeg življenja i postojanja. Nazvao nas je prijateljima. Poziva nas na avanturu života ali u formuli BOG I JA . I u tom zajedništvu ispunjavamo svoj smisao.
Nastojimo biti Božji vojnici u srcu. Osluškujmo Boga u svojoj blizini.”
Župnik se i danas kao i proteklih dana zahvalio i darovao štolu đakonu Danijelu, te također čestitao obitelji koji su doveli svoje dijete na krštenje.

Fotogalerija