Preporuka starijim osobama, bolesnima i dijeci u vezi COVID-19 (korona) virusa

Preporučujemo starijima, bolesnima, djeci te izravnim i neizravnim kontaktima oboljelih od koronavirusa da iskroriste mogućnost koju je naš biskup omogućio vjernicima naše Biskupije: Oslobođeni ste obaveze dolaska na svete mise do 1. travnja!
Svete mise se mogu pratiti putem HKR, Laudato TV, HRT 1 i drugih medija. Također naš biskup će u nedjelju prenositi svetu misu za sve vjernike iz svoje kapelice.
Preporuka našeg biskupa je da se vjernici ispovijede prije uskrsne ispovijedi, jer postoji mogućnost da velike uskrsne  ispovijedi neće biti.
Držite razmak od najmanje jednoga metra među vjernicima.
U petak će križni put biti vani, a od nedjelje će svete mise također biti na otvorenom: na u Mošćenici na vanjskom oltaru u 9 sati, a na Slatini ispred župne dvorane u 11 sati.
Od četvrte korizmene nedjelje, 22.4. večernje svete mise u župi NEĆE BITI do daljnjega. Misne nakane koje su upisane za večernje mise će biti služene na svetoj misi u 11 sati.
Preporučamo molitvu svete krunice na zagovor za sve oboljene od koronavirusa, za sve zdravstvene djelatnike i za sprječavanje ove opake pandemije.
Molimo da se pridržavate svih preventivnih epidemioloških uputa koje je donio i naš biskup, da zajedno uz Božju pomoć svladamo ovu pandemiju!