Proslava Svetog Josipa

Svečanom večernjom svetom misom u ponedjeljak 20. ožujka proslavili smo svetkovinu Sv. Josipa, zaručnika BDM.
Sveto misno slavlje predvodio je vlč. Siniša Preiner, župnik u Pitomači u zajedništvu s preč. Paškom Glasnovićem, rektorom svetišta Majke Božje u Gori te domaćim župnikom vlč. Damirom Cekovićem.
Vlč. Preiner se u propovijedi osvrnuo na poniznost i predanost Sv. Josipa volji Božjoj. Predstavio je stavove i djela Sv. Josipa te naglasio da bismo mi vjerojatno izreagirali suprotno od Sveca. Naglasio je da je upravo njegova šutnja i pouzdanje u Božju volju vidljivo i u samom Kristu raspetome na križu, kada ne želi prebaciti krivnju na ljude nego moli svoga Oca: “Oče, oprosti im jer ne znaju što čine.” Vlč. Preiner u nastavku objašnjava kako je Blažena Djevica Marija jako puno naučila u jakosti, mudrosti i poslušnosti Sv. Josipa. Kao primjer navodi svadbu u Kani Galilejskoj gdje poslužiteljima govori da slušaju Isusa: “Što god vam rekne, učinite!”
Nakon svete mise vlč. Ceković se zahvalio župljanima, ali i svećenicima koji su sudjelovali u korizmenom duhovnom programu – duhovnoj obnovi, blagoslovu ispovjedaonica i proslavi Sv. Josipa. Zahvalio se ispovjednicima tijekom četiri dana, pa tako i vlč. Dariju Stankoviću, kapelanu župe Pohoda BDM u Sisku koji je ispovijedao pod večernjom svetom misom.
Zahvalio se i predvoditeljima misnih slavlja: p. Zvonku Vlahu koji je predvodio svete mise tijekom duhovne obnove, fra Anti Pervanu koji je blagoslovio ispovjedaonice te vlč. Siniši Preineru koji je predvodio svetu misu proslave Sv. Josipa.

Fotogalerija