U Mošćenici obilježena 32. godišnjica pada Petrinje

U organizaciji župe Preobraženja Gospodnjeg Petrinja je na blagdan Sv. Mateja apostola obilježena 32. obljetnica pada Petrinje i stradanja Mošćeničanina Milana Klarića.
Već tradicionalno se program sastojao od molitve i paljenja svijeća na četiri lokacije: kod spomenika za poginule branitelje i civile iz Mošćenice, te stradale od mina u Mošćenici, zatim kod u potresu stradale kapele Sv. Jakova, kod križa u Poslovnoj zoni Mošćenica koji je podignut tijekom Domovinskog rata i kod spomenika na mjestu pogibje pukovnika Predraga Matanovića.
Molitvu je predvodio domaći župnik vlč. Damir Ceković. Kako je napomenuo vlč. Ceković, u Mošćenici, koja  tijekom cijelog Domovinskog rata nikada nije pala u neprijateljske ruke, već se tradicionalno obilježava ovaj dan. Naglasio je kako ne želimo zaboraviti ovaj dan niti gdje je bilo mjesto utjehe za sve Petrinjce koji nisu mogli do grobova svojih najmilijih pa su kod križa kod sadašnje Poduzetničke zone palili svijeće i mogli biti malo bliže svojim domovima.
U programu obilježavanja stradanja sudjelovali su zamjenik gradonačelnice Petrinje gosp. Ivan Prskalo, članovi obitelji poginulih, pripadnici PP Petrinja, predsjednik MO Mošćenica i župljani.
Program je završio svetom misom koju je u župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Slatini predvodio vlč. Ceković. Prvi put se sveta misa nije mogla održati u Mošćenici zbog radova na kapeli Sv. Jakova i oko nje.

Fotogalerija