Duhovna obnova u čast Sv. Josipu

U nedjelju 17. ožujka sa svetom misom u 10 sati započela je naša duhovna obnova u čast sv. Josipu u zahvalnost za zagovor pri izgradnji naše crkve. Duhovnu obnovu je vodio p. Stjepan Ivan Horvat, Misionar Krvi Kristove. Toga dana se duhovna obnova nastavila u večernjem terminu, kada je p. Stjepan Ivan Horvat održao uvodni nagovor i predvodio svetu misu.
Drugoga dana duhovne obnove, u ponedjeljak, započeli smo u 18:15 sati s nagovorom koji je bio i svojevrsna priprava za veliku uskršnju ispovijed. Jer se u isto vrijeme odvijala velika uskršnja ispovijed. Nakon toga je uslijedila sveta misa koju je predvodio i na kojoj je propovijedao voditelj duhovne obnove. Nakon svete mise je održano euharistijsko klanjanje.
Na samu svetkovinu Sv. Josipa proslavljene su dvije svete mise, u 10 i u 19 sati, a prije večernje svete mise je održana pobožnost križnoga puta koju je predvodio đakon vlč. Ivan s ovogodišnjim krizmanicima. Nakon toga su uslijedila svjedočanstva trojice bogoslova. Dvojica su bogoslovi Misionara Krvi Kristove, a jedan je bogoslov Dubrovačke biskupije. Nakon toga je uslijedila svečana sveta misa zahvalnica koju je predvodio voditelj duhovne obnove p. Stjepan Ivan Horvat uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Damir Cekovića, te posluživanje đakona, vlč. Ivana Sandrina. Na kraju svete mise župnik, vlč. Damir Ceković, se zahvalio dragome Bogu i svima koji su pomogli u realizaciji duhovne obnove. Župa je voditelju duhovne obnove poklonila porculanski kalež, načinjen od petrinjske gline.

Fotogalerija