Ulje i maslinove grančice za našu biskupiju

Tradicionalno i ove godine naša biskupija primila je maslinovo ulje za posvetu namijenjeno svetim sakramentima i maslinove grančice za Caritas Sisačke biskupije od župe Sv. Antuna Padovanskog Tučepi. U ime biskupije po darove župljana župe Tučepi i njihovog župnika fra Nediljka Šabića uputili su se naš župnik vlč. Damir Ceković i njegovi suradnici: vlč. Vjakoslav Uvalić, trajni đakon, sa svojom suprugom gospođom Mirnom Uvalić i pastoralni vijećnik gospodin Renato Komarica.
U Tučepima ih je dočekao velikodušni fra Nediljko Šabić koji je zajedno s njima za sunčanog subotnjeg dana sjekao maslinove grane koje će se blagoslivljati na Cvjetnicu po župama naše biskupije.
Ovaj radni vikend zaključen je svečanom svetom misom koju je predvodio vlč. Damir Ceković, a propovijedao vlč. Vjekoslav Uvalić u crkvi Sv. Nikole Tavelića u Tučepima. Nakon svete mise župniku fra Nediljku Šabiću i župi Tučepi uručena je “Zahvalnica” biskupije za svesrdnu pomoć u ulju za svete sakramente za ovih proteklih devet godina otkako je ponovno uspostavljena Sisačka biskupija.

Fotogalerija