Hodočašće “Putevima blaženog Miroslava Bulešića”

Naša župa u subotu 11. svibnja hodočastila je u Lanišće i Svetvinčenat, putovima hrvatskog blaženika Miroslava Bulešića, svećenika koji je krvoločno ubijen nakon krizme 1947. u dobi od 27 godina.
Uz župljane Župe hodočastili su i djelatnici PU Sisačko – moslavačke. Oko devedeset hodočasnika su predvodili naš župnik vlč. Damir Ceković, policijski kapelan PU Sisačko – moslavačke vlč. Ivo Borić te trajni đakon vlč. Vjekoslav Uvalić.
Prva postaja hodočašća bilo je Lanišće, mjesto gdje je blaženik podnio mučeničku smrt 24. kolovoza 1947. Nakon podjele svete krizme toga dana blaženi Miroslav je ubijen u župnoj kući pored crkve. U Lanišću je hodočasnike dočekao vicepostulator za proglašenje svetim blaženog Miroslava Bulešića, vlč. Ilija Jakovljević koji je u kratkom predavanju opisao što se dogodilo tog 24. kolovoza 1947. godine.
Zatim su se hodočasnici uputili u Svetvinčenat, Bulešićevo rodno mjesto i mjesto gdje mu se nalazi grob. U župnoj crkvi Navješćenja BDM je slavljena sveta misa koju je predvodio vlč. Ilija Jakovljević za sve hodočasnike. Nakon svete mise je uz pomoć župljana Svetvinčenta organiziran zajednički ručak za hodočasnike.
Na povratku su vjernici posjetili Majku Božju Trsatsku kojoj su došli s vlastitim nakanama. Na završetku hodočašća vjernici su posjetili Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu gdje je hodočasnike dočekao retkor svetišta mons. Antun Sente.

Fotogalerija