Proslavljen blagdan Svetog Josipa

U subotu 19.03. župa je proslavila svetkovinu Svetoga Josipa.
Svečano misno slavlje je predslavio dr.sc. Mijo Nikić uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Damira Cekovića te posluživanje đakona vlč. Darija Stankovića.
Svetu misu je animirao župni zbor predvođen Matejom Perkovićem.
P. Nikić je u homiliji naglasio kako Sveto Pismo pridodaje Svetom Josipu epitet “pravedni”. To je znak izrazite svetosti i čistoće poočima Kristova. Nadalje je p. Nikić naglasio da bismo svi mi trebali na času smrti moliti Svetoga Josipa za dobru smrt i pobjedu nad Sotonom, s kojim čovjekova duša vodi najveće borbe upravo u trenucima prijelaza s ovoga svijeta.
Na kraju svete mise župnik vlč. Ceković se u ime svih župljana zahvalio p. Miji Nikiću koji je predslavio i trodnevnicu uoči svetkovine Svetoga Josipa. Tijekom trodnevnice zajednica je molila za mir u Svijetu, a posebno u Ukrajini, za našu župnu zajednicu i za sve osobne nakane. Svakoga dana je bila prilika za sakrament svete ispovijedi i duhovni razgovor sa p. Mijom Nikićem koji uz to što je svećenik isusovac je i dubinski psiholog.
Naša župa časti Svetoga Josipa na osobit način još od osnutka 2011. godine. Svake srijede se u župi moli Pobožnost Svetom Josipu. Također prva dva župnika naše župe su bili Josipi, vlč. Josip Samaržija i vlč. Josip Karas. Najveće zvono na zvoniku naše župne crkve je posvećeno Svetom Josipu.

Fotogalerija