Župljani hodočastili pješice u Goru

hod-gora-cŽupljani svih triju petrinjskih župa Preobraženja Gospodnjeg, Bl. pape Ivana Pavla II. i sv. Lovre hodočastili su pješice u Goru, u svetište Majke naših stradanja. Grupa mladih krenula je u ranim jutarnjim satima iz Mošćenice te su im se na Slatini pridružili župnik vlč. Josip Karas koji je prevodio ovo hodočašće te ostali župljani. U Petrinji ispred crkve sv. Lovre su se pridružili i vjernici naših susjednih župa.
Tijekom hoda, gdje su obišli i Banov kamen, te molili kod kapelice Kraljice mira i ljubavi, okrijepu su u Župiću pripremile članice Zajednice žena Katarina Zrinski GO HDZ-a Petrinja, a na samom ulazu u Goru dočekale su ih i počastile, već 10-tu godinu za redom, članice Udruge žena Gora-Sibić.

Ispred nove župne crkve u Gori koja je u izgradnji dočekao ih je i blagoslovio rektor Svetišta don Paško Glasnović kojem je vlč. Karas predao križ: „To je križ kojega su župljani ove župe, dok su bili prognanici, nosili od naše današnje katedrale pa sve do Mošćenice, do kuda se moglo i taj križ danas vraćamo Vama da zauzme posebno mjesto u ovom Svetištu koje će vjernike uvijek podsjećati na te teške, mukotrpne dane, ali dane u kojima se pokazala vjera.”

Ispred crkve su se priključili i drugi hodočasnici gdje je prije procesije i svete mise novopostavljena crkvena zvona blagoslovio sisački biskup mons. Vlado Košić, koji je predvodio sv. Misu kojoj je prisustvovalo velik broj vjernika iz raznih krajeva.

Galeriju slika mozete pogledati ovde