Proslavljen spomendan blaženog Miroslava Bulešića

U srijedu, 24. kolovoza u našoj župi je proslavljen spomendan bl. Miroslava Bulešića. Nakon svečane svete mise vjernici su kratko ostali u molitvi pred blaženikovim relikvijama. Moći bl. Miroslava su izložene za vanjsko čašćenje i molitvu pred njima, a također jedne njegove moći su ugrađene u oltar.
Blaženik je podnio mučeničku smrt nakon krizme u Lanišću na blagdan Sv. Bartola apostola 24.08.1947. godine. Govoreći o mučeništvu Miroslava Bulešića, dr. Ukmar je u službenom izvješću za Biskupski Ordinarijat u Trstu od 12. studenoga 1947. godine, napisao: «Nakon završetka krizme u crkvi i mise koju je služio vlč. Miroslav Bulešić, uputili smo se ka župnoj kući. Nakon četvrt sata, kad su bili krizmani i oni koji su naknadno prispjeli – bilo je to oko jedanaest sati – pobunjenici su ušli u kuću i ubili nožem vlč. g. Bulešića koji je bio kraj vratiju. Ja osobno izišao sam iz župnog ureda u predvorje i vidio ga mrtva kako leži na tlu među zlikovcima koji su zaposjeli kuću; povukao sam se u spavaću sobu, gdje sam nakon minute vremena i sam teško izudaran i ostao sam ležeći u krvi. Smatrajući da sam mrtav, ostavili su mene i potražili župnika, ali ga nisu pronašli jer se bio sakrio. Kroz dvadeset sati ostao sam u nesvijesti…». Bulešić je ubijen ubodima noža u grlo, a njegova krv poprskala je zid predsoblja laniškoga župnog ureda. Prema riječima očevidaca, Bulešić je, osjetivši da umire, zazivao: «Isuse, primi dušu moju!».
Ovim putem želimo pozvati sve vjernike da se molitvom uteku blaženom mučeniku Miroslavu te da mole za njegovo proglašenje svetim. Brojni su dokazi milosti koje su izmoljene od blaženika.

ŽIVOTOPIS BL. MIROSLAVA BULEŠIĆA MOŽETE PROČITATI KLIKOM NA SLJEDEĆU POVEZNICU https://www.miroslavbulesic.com/zivotopis-miroslav-bulesic.html